Giro ‘d Italia 2016

In 2016 vond de start van de Giro ‘d Italia plaats in Gelderland. Met een etappe in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem werd deze provincie flink op de kaart gezet. Vanuit de Provincie Gelderland werd het project Giro Gelderland gestart om dit evenement tot een groot succes te maken.

Voor Karsten van Zeijl was dit een belangrijk moment in zijn loopbaan als eventmanager. Als vierdejaars student Sport, Gezondheid en Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen kreeg Karsten de kans om zijn afstudeerstage te doen bij Giro Gelderland. Als assistent manager side-events heeft hij vier maanden vol meegedraaid in de organisatie.

Hoofdopdracht tijdens deze stage was het organiseren van de side-events tijdens de startetappe in Omnisport Apeldoorn. Er werden verschillende activiteiten neergezet voor jong en oud om het bezoek aan de unieke startlocatie een echte beleving te laten zijn. Naast deze werkzaamheden werd bijgedragen aan het medisch plan voor de toeschouwers, werd een plan gemaakt voor het wagenpark van de organisatie en tevens werd er meegewerkt in de logistieke operatie van de tweede en derde etappe.